gfx gfx
gfx gfx
Please login or register.

Login with username, password and session length
gfx gfx
gfx gfx

  • Welcome at our new home!!!

    This is the Snej Portal, home of several D2 Modifications and D2SE
  • On our Realmserver you can find this hosted Mods:

    Snej
    Reign of Shadows (RoS)
    Eastern Sun (ES)
  • You can also find the home of the

    Aftermath Mod here

    http://snej.org/forum/index.php?board=674.0
gfx gfx
gfx
June 18, 2019, 02:50:30 AM
*
gfx gfx
gfx* Home Help Search Login Registergfx

Author Topic: D2SE, PlugY and ladder runewords  (Read 113 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline llVIUTopic starter

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 5
D2SE, PlugY and ladder runewords
« on: June 04, 2019, 02:58:38 AM »
Hello, this is a specific question: I play many mods with D2SE, they are various diablo 2 versions, and the plugy inside them are also various versions. New plugy versions do not work with some of the older mods.


I have for example a mod that only works with diablo 1.10f, the plugy version is 9.00, in the plugy.ini it says ActiveLadderRunewords=1 so ladder runewords should work... but they don't.


This issue happens with (almost) any other mod, most are 1.10f or older. Plugy 9.00 or older doesn't seem to do ladder runewords. Plugy 10.00 or newer seem to do ladder runewords and ActiveLadderRunewords=1 or 0 works fine either ways when you disable or enable.


Any ideas how to fix this? My objective is to make ladder runewords. Thanks.

Offline ChaosMarc

  • Global Moderator
  • Boneash
  • *****
  • Posts: 63
  • Gender: Male
Re: D2SE, PlugY and ladder runewords
« Reply #1 on: June 04, 2019, 07:53:26 AM »
you can upgrade plugy for single mods or all mods without problems: just put all files from the latest plugy into the mod folder and replace the existing files (beware of mods which customize e.g. the plugy UI interface). If you want to upgrade for all mods put all files from the latest plugy into the PlugY folder in your main diablo directory. after that move all files from "Diablo II\PlugY\PlugY" into "Diablo II\PlugY\" and remove all plugy.dlls from you mod folders if there are any.

Offline llVIUTopic starter

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 5
Re: D2SE, PlugY and ladder runewords
« Reply #2 on: June 04, 2019, 06:42:41 PM »
Thanks for the reply. I already tried option 1, the problem was plugy.dll which causes the error ''error byte 81 wanted but 14 found to change memory at 07B91C65''


and option 2: I removed the plugy files inside the mod folder, plugy works (doesn't show version in lower right inside diablo i.e. 9.00 or 10.00) but runewords don't work.


the diablo 2/mod plugy/plugy.ini has active runeword ladder = 1
the diablo 2/plugy/plugy.ini also has active runeword ladder = 1
the diablo 2/d2se/cores/1.13c/plugy.ini has active runeword ladder = 1

Offline ChaosMarc

  • Global Moderator
  • Boneash
  • *****
  • Posts: 63
  • Gender: Male
Re: D2SE, PlugY and ladder runewords
« Reply #3 on: June 04, 2019, 07:08:57 PM »
does the mod come with a modfied d2gfx.dll? you could try setting ActiveCheckMemory=0

Offline llVIUTopic starter

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 5
Re: D2SE, PlugY and ladder runewords
« Reply #4 on: June 04, 2019, 07:33:27 PM »
it does not have a d2gfx.dll.


I tried option 1 again, they did have active memory check set to 1, I changed it to zero and I get this:


error: read access missing to patch memory at 07BB8061.
Please install a clean version of Lord of Destruction


You can avoid this error message by setting activevkeckmemory=0 in plugy.ini
(warning: be careful when you use it, it shouldn't be used by common use


====
This error message is caused solely by changing active check memory from 1 to 0, at 0 I get the above message, at 1 I get 'error byte 81 wanted but 14 found to change memory at 07B979295'' (slightly different memory place than before)

Offline llVIUTopic starter

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 5
Re: D2SE, PlugY and ladder runewords
« Reply #5 on: June 04, 2019, 10:50:18 PM »
btw I tried more runewords and some work, some don't.

3s arm:   hel lum fal   works
   fal um pul   works
2s arm:   nef lum
   mal tir      does not work   Prudence (Prudence)
2s shield:   eth lum   does not work   Splendor (Splendor)
      shael eth
3s shield:   ral ort tal


You know why? Because my diablo version says clearly in d2se and in-game that it's 1.10f ... but it's NOT 1.10. Prudence and splendor are v 1.10 runewords... rest are original runewords. Perhaps that's why they didn't work. But there are no 1.09/original/pre 1.10 runewords for me to test this theory.


I don't think there's any way for me to make 1.10 runewords in those mods.

edit: actually gloom is a 1.10 runeword and it does work so I'm not sure what the problem is.
« Last Edit: June 04, 2019, 11:03:59 PM by llVIU »

Offline ChaosMarc

  • Global Moderator
  • Boneash
  • *****
  • Posts: 63
  • Gender: Male
Re: D2SE, PlugY and ladder runewords
« Reply #6 on: June 05, 2019, 09:52:08 AM »
I think your installation is broken. Which mod are you trying to play (download link if possible)

Offline llVIUTopic starter

  • Little Pickpocket
  • *
  • Posts: 5
Re: D2SE, PlugY and ladder runewords
« Reply #7 on: June 05, 2019, 12:22:45 PM »
http://www.snej.org/forum/index.php?topic=18504.0

D2SE_d2dragz_1.1_sfx.exe (Released 01.07.2011 21:30)
Modtitle: d2dragz.net Language/Sprache: german/deutsch
Size: 24,6MB Download, 25MB on Harddrive
Modfolder: d2dragz Core: 1.10f

Offline ChaosMarc

  • Global Moderator
  • Boneash
  • *****
  • Posts: 63
  • Gender: Male
Re: D2SE, PlugY and ladder runewords
« Reply #8 on: June 07, 2019, 12:22:38 PM »
Ich mache hier mal auf deutsch weiter, da ich davon ausgehe das wenn du eine pur deutsche Mod spielen willst, du auch deutsch sprichst.

Ich habe die Mod eben ohne weitere Probleme mit PlugY 11.02 starten können, welches ich global für alle Mods installiert habe.

Meine Vorgehensweise ist:
1. im Mod-Verzeichnis die plugy.dll löschen
2. PlugY 11.02 zip herunterladen und in das Diablo II\PlugY Verzeichnis entpacken (alle vorhanden dateien übschreiben)
3. Alle Dateien aus dem Verzeichnis "Diablo II\PlugY\PlugY" in das Verzeichnis "Diablo II\PlugY" verschieben und den jetzt leeren Ordner "Diablo II\PlugY\PlugY" löschen

Wenn das bei dir nicht klappt, solltest du einmal alles deinstallieren und dein D2 Verzeichnis komplett löschen. Die "save" Verzeichnisse aus den CORES / MODS Ordnern und das normale "Diablo II\save" Verzeichnis vorher natürlich sichern. Dann D2 neu installieren, D2SE installieren, den Mod installieren/entpacken (saves wiederherstellen) und mit meiner Anleitung von oben weitermachen.

Wenn dann irgendwelche Runenwörter nicht funktionieren, liegt es nicht an PlugY sondern an der Mod. Wenn du die Option ActiveLadderRunewords=1 aktivierst, zwingt PlugY das Spiel dazu ein bestimmtes Attribut zu ignorieren mit dem einzelne Runenwörter im SP deaktiviert werden und macht nichts individuelles mit den einzelnen RWs.


Eine Auflistung welche Runenwörter mit welchem Patch hinzukamen findest du hier: http://classic.battle.net/diablo2exp/items/runewords-110.shtml


Viele Grüße
Marc

Snejportal  |  D2SE  |  D2SE Modmanager  |  Topic: D2SE, PlugY and ladder runewords
 

gfxgfx
gfx
SMF 2.0.10 | SMF © 2015, Simple Machines  Snejtheme V2 by Seltsamuel/Faust (based on Helios Multi by Bloc)
gfx